Αρχή!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Βαθυκλέους 1, 2431076623, mail@1epal-esp-trikal.tri.sch.gr Δευτέρα-Παρασκευή: 17:20-20:40

Έξυπνη επιλογή !!!

Κάντε κλικ εδώ για φωτογραφικό υλικό της συνάντησης

Η πρώτη συνάντηση του σχεδίου P@LS που φιλοξένησε το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου 2016 ως συντονιστής του προγράμματος, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με την αποχώρηση των 15 εκπαιδευτικών από την Τουρκία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Τέσσερις ημέρες αφιερωμένες στην οργάνωση και το σχεδιασμό του διετούς έργου και στη πραγματοποίηση των πρώτων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που θα αποτελέσουν την αρχή των κοινών μας παραδοτέων, εμπλουτισμένες με πολιτιστικές περιηγήσεις στα όμορφα και ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής μας.

Οι εκπαιδευτικοί των έξι συνεργαζόμενων σχολείων παρακολούθησαν εργαστήρια προγραμματισμού εφαρμογών για έξυπνες συσκευές που οργάνωσε το Εσπερινό ΕΠΑΛ στις εγκαταστάσεις του σχολικού κτιρίου, οι οποίες σχεδιάστηκαν από το Εργαστηριακό Κέντρο Τρικάλων και τον κ. Χρήστο Ευσταθίου και παρουσιάστηκαν από τον κ. Αθ. Βράντζα, καθηγητή Πληροφορικής του Εσπερινού ΕΠΑΛ και Επιμορφωτή Β? Επιπέδου με την πολύτιμη στήριξη του κ. Κων. Χαλιμούρδα, καθηγητή Πληροφορικής. Με αναλυτικό εκπαιδευτικό σχεδιασμό πραγματοποιήθηκαν εφαρμογές εξοικείωσης με το περιβάλλον του AppInventor και η κατασκευή εφαρμογής Κρυπτογράφησης με τη χρήση του Αλγόριθμου Caesar Cipher.

Επιπλέον ο κ. Αιμίλιος Παπαδημητρίου, πρεσβευτής eTwinning των νομών Λάρισας και Τρικάλων, παρουσίασε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εργαστήριο για την πλατφόρμα eTwinning ως συνεργατικό εργαλείο υλοποίησης του σχεδίου και τρόπο διάχυσης των καλών πρακτικών που θα προκύψουν από τη σύμπραξη.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί αφού υπέγραψαν από κοινού Σύμφωνο Υλοποίησης του έργου για τις ανάγκες της μεταξύ τους δέσμευσης για καλή συνεργασία καθώς και το πρώτο πρακτικό των συναντήσεων, αξιολόγησαν τη διοργάνωση της 1ης Διεθνικής Συνάντησης με πολύ θετικά σχόλια. Έγινε επιμερισμός καθηκόντων για κάθε σχολείο και η πρώτη παρουσίαση των συνεργατικών εργαλείων που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της σύμπραξης.
Website: http://www.erasmus-pals.com/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/527383094119682/?ref=bookmarks
eTwinning: https://twinspace.etwinning.net/25514

Οι ξένοι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία με την άφιξή τους να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία, να γνωρίσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους και να συμμετέχουν στην εκδήλωση υποδοχής στο αμφιθέατρο του σχολείου τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 όπου τους υποδέχτηκαν επίσημα ο Διευθυντής κ. Βασίλης Βαρσάνης και οι εκπαιδευτικοί της συντονιστικής ομάδας του Εσπερινού ΕΠΑΛ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ένα σημαντικό βήμα που ενισχύει τη διαπολιτισμικότητα, τη φιλία και την αμοιβαία εκτίμηση των λαών ήταν οι πολιτιστικές παρουσιάσεις των χωρών που συμμετέχουν στη σύμπραξη, τις οποίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μαθητές του σχολείου υποδοχής.

Στον ελεύθερο χρόνο έγιναν πολιτιστικές επισκέψεις στα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής μας. Με συνοδεία Ελλήνων εκπαιδευτικών οι καλεσμένοι μας επισκέφτηκαν την Ι.Μ. του Μεγάλου Μετεώρου, το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας της Καλαμπάκας, το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας, το Δημαρχείο Τρικάλων, το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της οικογένειας Κλιάφα, το τέμενος του Οσμάν Σάχ, το δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό (χαμάμ) στις παλιές ποινικές Φυλακές, το Φρούριο, τα στενά του Βαρουσίου και των Μανάβικων, τα ερείπια των Ρωμαϊκών Λουτρών, τα τοξωτά γεφύρια της Παλαιοκαρυάς και της Πύλης, τη βυζαντινή εκκλησία της Πόρτας Παναγιάς και τέλος είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια διασκεδαστική βαρκάδα στο Ληθαίο.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η πρώτη μας εκπαιδευτική συνάντηση μετά από πυρετώδη προετοιμασία δύο μηνών στέφθηκε κατά κοινή ομολογία με απόλυτη επιτυχία. Ο ενθουσιασμός της συμμετοχής σε αυτή από την πλευρά των καλεσμένων μας ήταν έκδηλος σε όλες τις δραστηριότητες. Μας εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες και το θαυμασμό τους για τον τρόπο με τον οποίο η συντονιστική ομάδα του Εσπερινού ΕΠΑΛ ακούραστα έφερε εις πέρας μια άριστη διοργάνωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία τους.

Ευχαριστούμε κι εμείς με τη σειρά μας θερμά τον ηγούμενο της Ι. Μ. Μεγάλου Μετεώρου, τον κ.Παύλο Μπαλογιάννη και την κα Χρυσούλα Παπάντου του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας, τους υπεύθυνους αρχαιολόγους της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας του γραφείου Βόρειας Ελλάδας, τον φύλακα κ. Νικόλαο Κατσικά του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας, το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και την Αντιδήμαρχο Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας, κα Έφη Λεβέντη, την κα Ελένη Γιοντζή, υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων, τη συγγραφέα κα Μαρούλα Κλιάφα, τη Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κα Κρυσταλλία Μαντζανά, τον αρχαιολόγο κ. Σπύρο Κουγιουμτζόγλου και τον κ. Αχιλλέα Μαγουλιώτη, υπεύθυνο φύλαξης της βυζαντινής εκκλησίας της Πόρτας Παναγιάς για την ευγενική συμβολή τους στο έργο μας.

Ο Διευθυντής Βασίλειος Βαρσάνης
και οι εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Τρικάλων:
Κατερίνα Μπαντέκα, Θανάσης Βράντζας, Χαρά Ρουσουλιώτη, Λίλα Μανίκα, Βάσω Παπαποστόλου, Έλενα Μπακάλη, Γιώργος Πατρίκης, Λίλια Κόπανου, Λίλια Παπαστάθη, Κώστας Καραμίχας, Στέλιος Λάσκος, Άρης Κάκιας

Επίσημη ιστοσελίδα Esaw

 

 

Παρουσίαση 1ου Εσπ. ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

Ευρωπαϊκά Προγράμματα 2016-2018

 

Προγραμμα Erasmus+ P@LS

 

Βασίλης Βαρσάνης: Το Εσπ. ΕΠΑΛ Τρικάλων αποτελεί ζωντανή απόδειξη της αξίας της Δια Βίου Μάθησης

Προγραμμα Erasmus+ ESAW

 

Comenius Project

Copyright © 2020 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρκάλων Rights Reserved.