Αρχή!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Βαθυκλέους 1, 2431076623, mail@1epal-esp-trikal.tri.sch.gr Δευτέρα-Παρασκευή: 17:20-20:40

Έξυπνη επιλογή !!!

Κάντε κλικ εδώ για φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης

To 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αμφιθεάτρου. Ο Διευθυντής κ. Βασίλης Βαρσάνης χαιρέτισε την εκδήλωση και ακολούθησε η ανάγνωση του πρακτικού από την καθηγήτρια κα Λίλα Μανίκα και η επίδοση βραβείων και αριστείων προόδου στους μαθητές που διακρίθηκαν.

Στη συνέχεια η φιλόλογος κα Χαρά Ρουσουλιώτη έκανε μια σύντομη αλλά περιεκτική διαγραμματική παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων των κυριότερων σταθμών του Β? Παγκοσμίου Πολέμου και της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τόνισε τις καταστροφικές και δραματικές συνέπειες που υπέστη ο ελληνικός λαός.

Παρακολουθήσαμε αποσπάσματα τηλεοπτικής εκπομπής με θέμα την περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης, τα οποία περιέγραφαν με αναλυτικό ρεπορτάζ και προσωπικές μαρτυρίες το Μεγάλο Λιμό στην Ελλάδα την περίοδο 1941-1944, τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού με την επίταξη των αγαθών της χώρας μας και την επιβολή στέρησης τροφής από το γερμανικό στρατό, την πείνα που εξόντωσε χιλιάδες ανθρώπους στα μεγάλα αστικά κέντρα και τη μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή. Το θέαμα εξαντλημένων ανθρώπων που σωριάζονταν στους δρόμους της Αθήνας, τα κάρα με τους σωρούς των πτωμάτων και οι ομαδικοί τάφοι είναι από τις σκληρότερες εικόνες που μπορεί να αντικρύσει κανείς και είναι καταγεγραμμένες σε φωτογραφίες της περιόδου που προβλήθηκαν.
https://www.youtube.com/watch?v=mTu1ihxk2bI

Επιπλέον έγινε αναφορά στον ακατάσχετο πληθωρισμό και στο φαινόμενο του μαυραγοριτισμού ως απόρροια της κατεστραμμένης οικονομίας που έκλεισε με τη νομοθετική επιβολή της επιστροφής των ακινήτων από τους μαυραγορίτες στους ιδιοκτήτες τους.

Το απόσταγμα μιας τιμητικής εκδήλωσης στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου είναι πως δεν πρέπει να ξεχνούμε τις δοκιμασίες του λαού μας καθώς πορευόμαστε στο μέλλον και ταιριάζει απόλυτα με τη ρήση του George Santayana (Iσπανοαμερικανού φιλόσοφου, δοκιμιογράφου, ποιητή και μυθιστοριογράφου) :
ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ

Επίσημη ιστοσελίδα Esaw

 

 

Παρουσίαση 1ου Εσπ. ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

Ευρωπαϊκά Προγράμματα 2016-2018

 

Προγραμμα Erasmus+ P@LS

 

Βασίλης Βαρσάνης: Το Εσπ. ΕΠΑΛ Τρικάλων αποτελεί ζωντανή απόδειξη της αξίας της Δια Βίου Μάθησης

Προγραμμα Erasmus+ ESAW

 

Comenius Project

Copyright © 2020 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρκάλων Rights Reserved.