Αρχή!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Βαθυκλέους 1, 2431076623, mail@1epal-esp-trikal.tri.sch.gr Δευτέρα-Παρασκευή: 17:20-20:40

Έξυπνη επιλογή !!!

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΥΖΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
(ο τίτλος εμπνευσμένος από την Αυτοβιογραφία του Φωτός του Γ. Γραμματικάκη)

Φωτογραφικό υλικό της παρουσίασης

Μια πάρα πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση σε σχέση με τις ιδιότητες του φωτός και την τεχνική της ακαριαίας φωτογράφισης των σταγόνων είχαν την ευκαιρία σήμερα το απόγευμα να παρακολουθήσουν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ. Αρχικά, ο κ. Βασίλης Παππάς, καθηγητής Φυσικής, Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ (Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών) μας ανέλυσε με πολύ απλό και παραστατικό τρόπο τις ιδιότητες του φωτός, ιδιαίτερα σε σχέση με το ρόλο του στη διαδικασία της φωτογράφισης.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Κώτσης, καθηγητής Ηλεκτρολογίας του 1ου ΕΠΑΛ και καλλιτέχνης φωτογράφος, μας μάγεψε με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της φωτογράφισης σταγόνων που πέφτουν σε άλλο υγρό και ενώ ανασηκώνονται συγκρούονται με άλλες δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων και άπειρων σχηματισμών που κόβουν την ανάσα και μάλιστα χωρίς καμία παρέμβαση με πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, αλλά με τη βοήθεια της μητρικής πλακέτας Arduino, προγραμματίζοντας τους χρόνους πτώσης των σταγονιδίων, μέσα από πειραματικό προσδιορισμό των μεταβλητών. Έτσι, αντιληφθήκαμε όλοι τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο εργάστηκε για να προκύψει αυτό το υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο κοσμεί τον κεντρικό διάδρομο του σχολικού κτιρίου μας. Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο ίδιος ο κ. Κώτσης : «Η συλλογή των φωτογραφιών με θέμα « ΣΤΑΛΑΓΜΑΤΑ» είναι το αποτέλεσμα ενός πειραματισμού. Και είναι πειραματισμός γιατί περιέχει τόσους πολλούς παράγοντες που πρέπει αρμονικά να «δαμαστούν»... Η Χημεία, η Φυσική, η Ψηφιακή τεχνολογία, η Υπομονή και η Τύχη καλούνται να ταυτιστούν στη στιγμή. Στη ουσία μιλάμε για αποτυπώσεις ακαριαίου φωτός που καταγράφηκαν με τη βοήθεια φωτογραφικού εξοπλισμού. Χρώματα και σχήματα αυθεντικά, χωρίς καμμιά προσθετική επέμβαση με υπολογιστή».

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τους δύο εκλεκτούς συναδέλφους για τη σπουδαία δουλειά τους και την όλη παρουσία τους κοντά μας!

Επίσημη ιστοσελίδα Esaw

 

 

Παρουσίαση 1ου Εσπ. ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

Ευρωπαϊκά Προγράμματα 2016-2018

 

Προγραμμα Erasmus+ P@LS

 

Βασίλης Βαρσάνης: Το Εσπ. ΕΠΑΛ Τρικάλων αποτελεί ζωντανή απόδειξη της αξίας της Δια Βίου Μάθησης

Προγραμμα Erasmus+ ESAW

 

Comenius Project

Copyright © 2020 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρκάλων Rights Reserved.