Αρχή!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Βαθυκλέους 1, 2431076623, mail@1epal-esp-trikal.tri.sch.gr Δευτέρα-Παρασκευή: 17:20-20:40

Έξυπνη επιλογή !!!

Κάντε κλικ εδώ για φωτογραφικό υλικό

Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων επισκέφτηκαν τα Γρεβενά και την Καστοριά την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 σε μια πολύ όμορφη εκδρομή που διοργάνωσε το 15μελές συμβούλιο του σχολείου και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία των δύο νομών.

Πρώτος σταθμός υπήρξε το Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς Νομού Γρεβενών, με τα μοναδικά ευρήματα και εκθέματα που φέρνουν στο φως την προϊστορία των Γρεβενών μετά από πολύχρονες συστηματικές παλαιοντολογικές έρευνες και ανασκαφές στην περιοχή από το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έκαναν ακόμη ένα μακρύ ταξίδι στο χρόνο με την επίσκεψή τους στον λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού Καστοριάς. Στο σημείο της Αναπαράστασης, που αποτελείται από 8 καλύβες, ο επισκέπτης αποκτά την εικόνα ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού της Νεότερης Νεολιθικής Περιόδου και βλέποντας τα ευρήματα της εποχής εκείνης μπορεί να καταλάβει πως ήταν ένα νοικοκυριό πριν από 7.500 χρόνια.

Τελευταίος σταθμός η Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, σε μια όμορφη τοποθεσία στην όχθη της λίμνης της Καστοριάς, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την πόλη.

Ένας περίπατος δίπλα στην όμορφη και γραφική λίμνη ήταν ο καλύτερος τρόπος να τελειώσει η ωραία κυριακάτικη περιήγηση πριν την επιστροφή!

Επίσημη ιστοσελίδα Esaw

 

 

Παρουσίαση 1ου Εσπ. ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

Ευρωπαϊκά Προγράμματα 2016-2018

 

Προγραμμα Erasmus+ P@LS

 

Βασίλης Βαρσάνης: Το Εσπ. ΕΠΑΛ Τρικάλων αποτελεί ζωντανή απόδειξη της αξίας της Δια Βίου Μάθησης

Προγραμμα Erasmus+ ESAW

 

Comenius Project

Copyright © 2020 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρκάλων Rights Reserved.