Αρχή!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Βαθυκλέους 1, 2431076623, mail@1epal-esp-trikal.tri.sch.gr Δευτέρα-Παρασκευή: 17:20-20:40

Έξυπνη επιλογή !!!

Κάντε κλικ εδω για φωτογραφικό υλικό

Συνεχίζοντας την υλοποίηση των διετών ευρωπαϊκών συμπράξεων Erasmus+ το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων βρέθηκε πρόσφατα στην Ουγγαρία στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑ219 “Power @pp Your Learning Skills” (P@LS).

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, 2 εκπαιδευτικοί και 2 μαθητές αναχώρησαν για τη Βουδαπέστη με τελικό προορισμό την πόλη Kisújszállás για την τρίτη κατά σειρά διακρατική συνάντηση δραστηριοτήτων κατάρτισης/διδασκαλίας του σχεδίου P@LS, ενός προγράμματος σύμπραξης έξι σχολείων από την Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Τουρκία, Ισπανία και Πορτογαλία που συντονίζει το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων.

Με τη βοήθεια του ανοικτού οπτικού περιβάλλοντος προγραμματισμού App Inventor το σχέδιο αυτό έχει σαν στόχο τη δημιουργία μιας σειράς ψηφιακών εφαρμογών για έξυπνες συσκευές Android και τη μετατροπή τους σε διδακτικά σενάρια που θα αποτελούν εκπαιδευτικό υλικό διδασκαλίας προγραμματισμού και άλλων γνωστικών αντικειμένων για οποιοδήποτε σύγχρονο Ευρωπαϊκό σχολείο.

Μας φιλοξένησε το σχολείο Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola, ένας ιδιαίτερα σημαντικός εκπαιδευτικός οργανισμός όλων των βαθμίδων στην ευρύτερη περιοχή. Στο πρόγραμμά του δίνεται έμφαση στις ξένες γλώσσες, τις επιχειρηματικές δεξιότητες και τον ψηφιακό εγγραμματισμό, ενώ έχει κερδίσει βραβείο καλής πρακτικής για το σύστημα ποιοτικού ελέγχου και αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού που έχει αναπτύξει. Θεωρείται απόλυτα εξειδικευμένο σχολείο στον τομέα προγραμματισμού.

Μαθητές του Ουγγρικού σχολείου και καθηγητές Πληροφορικής μας εκπαίδευσαν στη λειτουργία του Tiny WebDB, στοιχείου του App Inventor, που επιτρέπει την online αποθήκευση δεδομένων και διευκολύνει την επικοινωνία και σύνδεση μεταξύ συσκευών και εφαρμογών. Διδάχθηκαν οι εφαρμογές “The networkPuzzle app” και “WorLd”, δημιουργίες της Ουγγρικής παιδαγωγικής ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών, που με τη βοήθεια μιας online βάσης δεδομένων λειτουργούν ως εξάσκηση στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας.

Η παραμονή μας στο όμορφο Kisújszállás εμπλουτίστηκε με δύο σύντομες εξορμήσεις στην κοντινή ιστορική πόλη Eger και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Εszterházy Κároly, αλλά και στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, όπου ξεχωρίσαμε την επίσκεψη στη Green Fox Academy, σχολή διδασκαλίας προγραμματισμού και κωδικοποίησης από την οποία μπορεί κανείς να γίνει Junior Developer ή Junior Programmer σε μόλις τέσσερις μήνες με τη βοήθεια επαγγελματιών συμβούλων..

Επιστρέψαμε με πολύ όμορφες αναμνήσεις από τη συνάντηση συμμαθητών και συναδέλφων της σύμπραξης, έχοντας προσθέσει στο κοινό μας project μια ακόμα πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία.

Επίσημη ιστοσελίδα Esaw

 

 

Παρουσίαση 1ου Εσπ. ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

Ευρωπαϊκά Προγράμματα 2016-2018

 

Προγραμμα Erasmus+ P@LS

 

Βασίλης Βαρσάνης: Το Εσπ. ΕΠΑΛ Τρικάλων αποτελεί ζωντανή απόδειξη της αξίας της Δια Βίου Μάθησης

Προγραμμα Erasmus+ ESAW

 

Comenius Project

Copyright © 2020 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρκάλων Rights Reserved.