Αρχή!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Βαθυκλέους 1, 2431076623, mail@1epal-esp-trikal.tri.sch.gr Δευτέρα-Παρασκευή: 17:20-20:40

Έξυπνη επιλογή !!!

Στην επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών στον τομέα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, που διαγράφει το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων έρχεται να προστεθεί ένα νέο εγκεκριμένο σχέδιο ΚΑ2 με τίτλο “BRINGING UP NEW ECO-SCIENTISTS (BEECOS)” («Ανατρέφοντας» νέους επιστήμονες με οικολογικό προσανατολισμό.) Πρόκειται για σύμπραξη πέντε σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Ισπανία (που συντονίζει το συγκεκριμένο σχέδιο), την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία, με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών στους τομείς της ανακύκλωσης, των ΑΠΕ και της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας με τον υπολογισμό του οικολογικού αποτυπώματος και της ενεργειακής απόδοσης των σχολείων τους. Παράλληλα προσβλέπει στην αναβάθμιση της ποιότητας της διδασκαλίας και της μάθησης με επίκεντρο τον επιστημονικό τομέα (μαθηματικά, επιστήμη και τεχνολογία), στην καλλιέργεια μια ολιστικής αντίληψης για τη μελλοντική μας ύπαρξη, στη βελτίωση των ικανοτήτων των ΤΠΕ και των ξένων γλωσσών, στην ενίσχυση της γνώσης, την ενεργό χρήση συγκεκριμένης επιστημονικής και τεχνικής ορολογίας, και τέλος την ενίσχυση των επιστημονικών ικανοτήτων με τη βοήθεια της άμεσης εμπειρίας.
Επιπλέον, η γνωριμία ορθών πρακτικών με περιβαλλοντική προσέγγιση, που χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη, θα συμβάλει ώστε οι σπουδαστές να συνειδητοποιήσουν τόσο την ανάγκη για προσαρμογή στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας όσο και την ανάγκη για συνεχή ανάπτυξη ορθών πρακτικών μέσω της δια βίου μάθησης.
Η πρώτη διεθνική συνάντηση καθηγητών θα γίνει στην Ταραγόνα της Ισπανίας από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου. Στις εργασίες αυτής της 1ης συνάντησης θα λάβουν μέρος δύο καθηγητές του σχολείου μας, η κα Βασιλική Παπαποστόλου και ο κος Βασίλης Ότσιος, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μαθητών και στα παραδοτέα του προγράμματος. Συντονίστρια και υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η κα Χαρίκλεια Ρουσουλιώτη. Στα πλαίσια της διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων erasmus+ και της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων που αναλάβαμε γίνεται και η συγκεκριμένη ανάρτηση.
Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάστηκε μαζί με το νέο εγκεκριμένο σχέδιο ΚΑ1 με τίτλο «Επιχειρηματικότητα για όλες τις ηλικίες - μια πρόκληση για την εκκίνηση ή την επανεκκίνηση της επαγγελματικής ζωής». σε ενημερωτική συνάντηση όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ οι οποίοι κλήθηκαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής προκειμένου να διαμορφωθούν οι παιδαγωγικές ομάδες και οι ομάδες εργασίας. Παράλληλα παρουσιάστηκε η μέχρι στιγμής πορεία των δυο συμπράξεων “Power @pp Your Learning Skills” και “A European School Around The World” που ξεκίνησαν την περσινή σχολική χρονιά και βρίσκονται πλέον στο δεύτερο έτος υλοποίησής τους. Τέλος είχαμε την ευκαιρία να δούμε την παρουσίαση του σχεδίου KA1 με τίτλο: « Έξυπνα Συστήματα Ελέγχου Οχημάτων – Ρομποτική» με ροές κατάρτισης μαθητών και εκπαιδευτικών στην Μπολόνια και στη Βαρκελώνη, που μόλις ολοκληρώθηκε. Η ενημέρωση της σχολικής μονάδας διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των σχεδίων Θανάση Βράντζα, Βασιλική Παπαποστόλου, Χαρίκλεια Ρουσουλιώτη, Κατερίνα Μπαντέκα και τη μαθήτρια της Γ’ Πληροφορικής Φωτεινή Χατζηφωτίου.
Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων είναι ένα από τα πέντε Επαγγελματικά Λύκεια σε πανελλαδικό επίπεδο που έχει πιστοποιηθεί με Χάρτη Κινητικότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Vet Mobility Charter) από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΚΥ.
Συνεπώς η ποιότητα που επιδιώκεται κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών δεν αποτελεί μόνο δέσμευση προς το ΙΚΥ αλλά και προτεραιότητα του σχολείου που οφείλει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών για την εναρμόνιση της εκπαίδευσης με τα δεδομένα της ευρωπαϊκής αγορά εργασίας, την ανατροφοδότηση και τον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα από πετυχημένα ευρωπαϊκά μοντέλα εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και τη διαρκή παροχή κινήτρων, νέων δυνατοτήτων και επαγγελματικών εφοδίων στους μαθητές.

http://www.trikalaola.gr/…/%ce%94%ce%a5%ce%9f-%ce%9d%ce%95…/

http://trikalain.gr/dyo-nea-schedia-erasmus-gia-esperino-e…/

http://www.trikalanews.gr/…/duo_nea_sxedia_erasmus_gia_to_e…
http://www.trikalapost.gr/archives/84728

Επίσημη ιστοσελίδα Esaw

 

 

Παρουσίαση 1ου Εσπ. ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

Ευρωπαϊκά Προγράμματα 2016-2018

 

Προγραμμα Erasmus+ P@LS

 

Βασίλης Βαρσάνης: Το Εσπ. ΕΠΑΛ Τρικάλων αποτελεί ζωντανή απόδειξη της αξίας της Δια Βίου Μάθησης

Προγραμμα Erasmus+ ESAW

 

Comenius Project

Copyright © 2020 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρκάλων Rights Reserved.