Αρχή!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Βαθυκλέους 1, 2431076623, mail@1epal-esp-trikal.tri.sch.gr Δευτέρα-Παρασκευή: 17:20-20:40

Έξυπνη επιλογή !!!

(Τομέας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής)
Την Πέμπτη, 30-3-2017, στην αίθουσα του εργαστηρίου του τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Τρικάλων έγινε παρουσίαση της μεθόδου παραλαβής ελαίων με απόσταξη.

Τα αιθέρια έλαια είναι μίγματα πτητικών αρωματικών οργανικών ενώσεων που παραλαμβάνονται από διάφορα μέρη των φυτών (άνθη, καρπούς, φύλλα, ρίζες, φλοιούς, κουκούτσια, ρετσίνι), μέσω έκθλιψης, πίεσης, απόσταξης ή εκχύλισης. Αποτελούν τη ζωτική δύναμη, την ενέργεια και την ψυχή ενός φυτού. Εξαιτίας της μικρομοριακής δομής τους μπορούν να εισέλθουν εύκολα στον ανθρώπινο οργανισμό, προσφέροντας τα ευεργετικά τους αποτελέσματα. Χρησιμοποιούνται τόσο για καλλωπιστικούς όσο και για θεραπευτικούς σκοπούς.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο χρησιμοποιήθηκε το αρωματικό φυτό ρίγανη (ορίγανον το κοινόν, Origanum vulgare). Η ελληνική ρίγανη (Greek Oregano) θεωρείται ποιοτικώς η καλύτερη στον κόσμο με ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Την διαδικασία παρουσίασε ο κ. Γρηγόρης Μοράκης, γεωπόνος της 'Agro Αναπτυξιακή', με την επιμέλεια των καθηγητριών του τομέα κας Ευθυμίας Περιστέρη και κας Νίκης Χατζημάνου.

Επίσημη ιστοσελίδα Esaw

 

 

Παρουσίαση 1ου Εσπ. ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

Ευρωπαϊκά Προγράμματα 2016-2018

 

Προγραμμα Erasmus+ P@LS

 

Βασίλης Βαρσάνης: Το Εσπ. ΕΠΑΛ Τρικάλων αποτελεί ζωντανή απόδειξη της αξίας της Δια Βίου Μάθησης

Προγραμμα Erasmus+ ESAW

 

Comenius Project

Copyright © 2020 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρκάλων Rights Reserved.